Utángyártott toner
Utángyártott toner

Azt mondják a szervizes guruk, hogy az eredeti tonert semmi nem tudja helyettesíteni. Igazából ezt mindenki tudja, ami eredeti, az garanciával jön. Azonban vannak esetek, amikor a költségekre is kell gondolni és ennek érdekében egy olcsóbb, utángyártott toner kerül a nyomtatóba.

Egy kis- és középvállalkozásban nagyon oda kell figyelni minden költségre, nem szabad herdálni a cég vagyonát, mert akkor könnyen megzavarhatják az éves költségvetést. A vállalkozások szigorú költségrendszerrel dolgoznak, minden irodára ki van szabva, hogy mennyit lehet költeni a fogyóanyagokra.

Természetesen gyakran ez a keret nem elég és olyan döntéseket kell hozni, ami a költségeket csökkentheti. Az utángyártott toner jóval alacsonyabb áron kerül forgalomba és ugyanakkor garantáltan kompatibilis a nyomtatóval. Kevés esetben történik meg, hogy a nyomtató nem ismeri fel, de ezért a forgalmazó cég garanciát vállal és ilyen esetben szó nélkül kicserélik. Ennek ellenére, ne vásároljon bárhonnan utángyártott tonert, hanem érdeklődjön előtte a visszacserélhetőségről!