Felsorolni is nehéz lenne, hányféle étel készíthető el ebben a nagyszerű edényben. A felsorolás helyett, inkább ültessük át gyakorlatba a dolgot és próbáljuk ki, hogy miben rejlik az öntöttvas wok évszádok óta tartó népszerűsége.

Kezdetben kizárólag Ázsiában, azon belül is Kínában használták, mára viszont az egész világon előszeretettel sütnek, főznek és pirítanak az öntöttvas wokban. Még a Michelin-csillagos séfek is előszeretettel használják ezt a nagyszerű edényt, aminek a titka a kialakításában rejlik.

Gyorsan és egyenletesen melegszik át benne az étel. A használata során csupán egyetlen aranyszabályt kell betartani, hogyha tökéletes végeredményre törekszünk. Mindig forrósítsuk fel használat előtt.

Ezt követően egy kevés olajat öntsünk bele, amivel kikenjük az oldalát. A forró öntöttvas wokban az olaj is hamar átforrósodik, amiből a felesleget óvatosan ki lehet önteni, mert ezt követően az ételek már nem fognak letapadni benne. Nem igényel különösebb karbantartást, arra viszont ügyeljünk, hogy lehetőleg ne súroljuk és mindig szárazon tegyük el!