A legtöbb felhasználó nem szeret a telefonba jegyzetelni, mivel általában a zsebében, a táska alján vagy a fiókban tartja. Amikor irodában dolgozunk, akkor az öntapadó jegyzettömb lesz a segítségünkre és még a telefonunkat sem kell elővenni hozzá, tehát senki sem fogja azt gondolni, hogy éppen játszunk vele.

Amikor munkáról van szó, akkor az irodák sem mentesülnek a stressztől, hiszen bármikor kaphatnak egy nem várt telefonhívást vagy hirtelen teljesítendő feladatot, amit a főnökség csak egyszer szokott elmondani.

Ha tudjuk magunkról, hogy a memóriánk lehetne jobb is, akkor inkább írjuk fel valahová a kapott utasításokat, az átadandó üzeneteket, mivel így biztosan eljutnak majd a címzetthez.

Az öntapadó jegyzettömb kis helyet foglal, kiragasztható a monitorra, tehát tudjuk biztosítani, hogy semmiképpen ne merüljenek feledésbe. Ha pedig szeretnénk kitűnni kicsit a tömegből, akkor vicces formákat és érdekes színeket is választhatunk. A legfontosabb, hogy legyen mindig a közelünkben egy tollal együtt.