Ittas vezetés
Ittas vezetés

Amikor volán mögé ül, nemcsak az Ön személyes biztonságára kell gondoljon, hanem mindenki máséra is, akik részt vesznek a közlekedésben. Az ittas vezetés nem lehet játék tárgya! Az sem véletlen, hogy az állam már jó ideje zéró toleranciát hirdetett az ittas vezetés szabályozására.

Az ebből eredő balesetek száma óriási még a szigorítások ellenére is. Alkoholfogyasztás után Ön is úgy érezheti, hogy bátrabb és magabiztosabb, de ez a téves érzet csakis az ital mellékhatásának tudható be, ugyanis az igazság az, hogy a reflexei nagymértékben lelassulnak, a koncentrációképessége pedig rendkívül legyengülhet.

Ha Ön ennek tudatában mégis vállalná az ittas vezetést, akkor utastársait és a többi utcán lévő embert is életveszélyes helyzetbe sodorhatja. Ne legyen meggondolatlan, amennyiben alkoholos italt fogyasztott, még ha csak keveset is, akkor se próbálkozzon meg a vezetéssel, menjen haza taxival, biztonságosan, és majd másnap vagy harmadnap józan fejjel hazaviszi a kocsiját!

Tudnia kell azt is, hogy még minimális fogyasztás esetén is komoly büntetésekre számíthat, amennyiben rendőr állítja meg. Ugyanakkor léteznek olyan szituációk is, amikor úgy érezheti, hogy jogtalanul jártak el Önnel szemben. Ilyenkor egy büntetőjogi ügyvéd felfogadása jelentheti a megoldást.

A büntetőjogi ügyvéd a kiszabott büntetést enyhítheti, akár minimálisra is csökkentheti a pénzbeli büntetést, de az eltiltás időtartamát is lerövidítheti, bizonyos helyzetekben pedig akár meg is szüntetheti a büntetőeljárást. Ha tájékozottabb szeretne lenni a témában, akkor keresse fel a Lőrik Ügyvédi Irodát, amelynek elérhetőségeit a lorik.hu weboldalon találhatja!

Az oldalon megjelenő információk leginkább tájékoztató jellegűek, ezért a konkrét kérdéseivel forduljon az iroda munkatársaihoz a feltüntetett telefonszámokon keresztül! Biztos lehet abban, hogy itt megbízható büntetőjogi ügyvédet kaphat maga mellé, aki minden tényezőt figyelembe véve próbál majd végére járni az ügyének, ezáltal pedig jogilag is alátámaszthatja az Ön vétlenségét.