Arra már idejekorán ráéreztek a telefongyártók, hogy a különböző színvariációk, illetve mintázatok kelendővé tudják tenni a legújabb készülékeket. Viszont iPhone telefon első generációja még csak egyetlen színben volt elérhető. A 2008-ban bejelentett modell már fehér és fekete színű, minőségi műanyagból készült hátlappal került a boltok polcaira.

Még a negyedik generációnál (iPhone 4) sem történt változás a színeket illetően, a műanyagot viszont üvegre cserélték. Sokak szerint ez volt a valaha gyártott legszebb almás telefon. 2013 szeptemberében az Apple gondolt egy nagyot és elindult a színesebb készülékházak felé.

Az iPhone telefon 5s modellje, a korábbi fehér és fekete mellett, már aranyszínű változatban is kapható volt, a vele együtt bejelentett 5c pedig igazán színes egyéniség lett. Az iPhone telefon felhozatalában ez utóbbi nem hozott újat, lényegében az iPhone 5 műanyag házba csomagolt, nagyobb akkumulátorral ellátott változata volt. A színes készülékházak mellé, az Apple színes tokokkal is előállt.