A korszerű háztartásokban sok különféle edény, tálaló és evőeszköz található. Ez utóbbiak szisztematikus szortírozását könnyíti meg a rendkívül hasznos evőeszköztartó és rendszerező, amelyekből számos modell található a butorkellekek.eu webáruházban. Ezek valamelyikének alkalmazásával könnyen hozzáférhetőek lesznek az átláthatóan elhelyezett evőeszközök és egyéb kisebb konyhai kellékek, mint amilyen például egy dugóhúzó vagy zöldséghámozó kés.

A korszerű evőeszköztartó elérhető többféle méretben, kisebb fiók esetében természetesen a kisebb méretű lesz az optimális választás. Nagyobb hely esetén elhelyezhető a több mint 10 elválasztóval ellátott típus is.

Alapanyag tekintetében, a leginkább elterjedtek a műanyagból készült változatok, de méltán népszerűek a bambuszból és a fából összeállítottak is. A színek és árnyalatok tekintetében is hatalmas a választék. Az evőeszköztartó termékkategóriába tartoznak továbbá az olyan speciális konyhai kiegészítők is, mint amilyenek a konyhapultra szánt praktikus és egyben dekoratív késtartók is.