A pedelec rendszerű bringák mindenkinek szólnak, de van két fő célközönség, amelyik a legnagyobb hasznát veheti ennek. Az idősebb, gyengébb fizikummal rendelkező személyeknek az elektromos rásegítésű kerékpár több okból is a tökéletes választást jelenti. Egyrészt nem kell lemondjanak a tekerés élményéről, másrészt pedig nem kell ezzel fáradozzanak, hiszen a megoldás épp abban segít, hogy könnyedebben lehessen tekerni.
Akik az eddiginél nagyobb túrákra vágynak, jelentősen megnövekedett megerőltetés nélkül tehetik ezt. Természetesen az elektromos rásegítésű kerékpár tökéletesen beválik azoknak is, akik sportosabb életvitellel büszkélkedhetnek, esetleg versenyeken szeretnének indulni.

Az ilyen bringával még nagyobb távokat lehet megtenni, meredekebb helyeken lehet haladni. Sőt, a hagyományos bringával nem teljesíthető akadályok is legyőzhetők. Mivel hihetetlen nagy az igény az efféle járművekre, ezért az elektromos rásegítésű kerékpár megvehető a gyermekeknek is. Az ebikeszalon.hu oldalon számtalan változatban megvehető ez, kisfiúknak és kislányoknak egyaránt.