Számos tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek befolyásolják a használhatóságot, a tartósságot és az általános minőséget. Az edény készletek különféle anyagokból készülhetnek, mint például a rozsdamentes acél, a kerámia, az alumínium vagy az öntöttvas.

Ezen kívül, méretben, formában és persze darabszámban is eltérnek az összeállítások egymástól. Ami a designt illeti, az évek során elképesztő fejlődésen ment keresztül. A funkcionalitás mellett, egyre nagyobb teret kapott a vizuális megjelenés és az esztétikai érték. Az edény készletek hatalmas kínálatban vannak jelen a hagyományos üzletekben és a webáruházakban, így mindenki kedve és igénye szerint választhat. Ha az utóbbi opció mellett voksol, akkor ki sem kell mozdulnia otthonról azért, hogy intézkedjen.

A webshopok a hét minden napján non-stop rendelkezésre állnak, így bármikor lebonyolíthatja a vásárlást. Az edény készletek fényképen keresztül vehetőek szemügyre, hiszen ebben az esetben nincs lehetőség a személyes megtekintésre. A rendelés alkalmával élhet a kiszállítás lehetőségével.