Véletlen balesetek bármikor megtörténhetnek és ezek főleg akkor szoktak bekövetkezni, amikor valaki nem számít rájuk. Az autózár nyitás kivételes esetben szükséges, mivel ezt a szolgáltatást szerencsére nem kell sokszor igénybe venni.

Sajnos néha előfordul, hogy valaki bent felejti a kocsiban a kulcsot és ennek következtében nem tud bejutni az autóba, de persze ennek még számtalan más oka is lehet. Az autózár nyitás többnyire nem kivitelezhető az otthon található szerszámokkal, mivel minden gyártó odafigyel arra, hogy a lehető legbiztosabb lopásvédelemmel lássa el. Természetesen egy ezen a területen jártas cég dolgozói pillanatok alatt képesek elhárítani a bajt. Az autózár nyitás beavatkozások nagy százalékában a gépjármű egyáltalán nem szenved sérülést.

A spéci eszközökkel a szakemberek hatékonyan „fel tudják törni” a zárat, viszont ezzel a képességükkel egyáltalán nem élnek vissza. Az autózár nyitás fortélya teljesen titkos és ezt nem tudja leutánozni senki, a beavatott mestereken kívül.