Bár Amerika történelme nem nyúlik olyan messzire, mint más kontinenseké, rengeteg hasznos és nélkülözhetetlen tárgy, étel vagy ital származik onnan.

A bourbon szintén átjutott az óceánon és mint a whisky egyik fajtája, megtalálható a legtöbb kereskedés polcán. Általánosságban véve össze lehet hasonlítani az itteni társaival, azonban a keletkezése más szabályok szerint alakult ki. Előállításában fontos szerepet játszik a kukorica, ugyanis az italnak legalább az 50%-ka ebből áll.

A párlat érlelésénél új tölgyfahordókat használnak, ami garantálja a végleges, mindenkinek felejthetetlen ízt. Az alkoholtartalmat szintén korlátozzák, a folyamat végén soha nem lépheti át a 80 fokot. Utolsó lépésként a hordókat napsütéstől mentes helyiségekbe zárják, ahol az elkövetkező években teljesen megérnek.

Míg a whiskyt olykor évtizedekig is elzárva tartják, addig a bourbon csak 4 évig vár a boltba kerülésre. Sok palack keverékekből származik, ám minden keverék ugyanazon a procedúrán megy át, így az aromák megmaradnak.