Első ránézésre nem tűnik nagy különbségnek, de mégis van az ütvecsavarozó és az ütvefúró között. Csak hallás után nehezen ismerhetőek fel, de kicsit nagyobb odafigyeléssel minden szerszám esetében feltárulnak a lényeges eltérések. Nincs ez másképpen az akkus ütvecsavarozó esetében sem. Ezek az elnevezések általában utalnak a működésükre is, tehát olyan nagyot tévedni nem lehet.

Az akkus ütvecsavarozó akkumulátorral rendelkezik, ami a jelen korban már nem számít újításnak. Emellett, a mozgását tekintve percenként több ezerszer mozog előre és hátra kis ütőmozdulatokkal. Általában egy ilyen géppel nem lehet egy egyszerű csavart behajtani, sokkal inkább a falban lévő lyukak fúrására alkalmas, de a modern gépeknél a működési módok közötti egyszerű átváltás is adott.

Az akkus ütvecsavarozóval fémbe és puha anyagba is képesek vagyunk lyukat fúrni és elhelyezni benne a csavarokat. Sok előnye mellett, tudni kell róla, hogy nagyon ügyesen összerakott, kompakt szerkezet, könnyű vele dolgozni és a kicsi mérete ellenére nagyon erősnek bizonyul.