A kínai gyártó termékcsaládjai még sohasem vallottak kudarcot, mert ezek mindig kiegyensúlyozott készülékeknek bizonyultak, amelyekben az ár és a teljesítmény aránya nem maradt el a konkurenciától. A Xiaomi Redmi Note 10 sok jellemzője miatt belép a zászlóshajók területére. Ez az okostelefon általában nem úgy néz ki, mint egy olcsó modell.

A nagyméretű kamerával ellátott hátlap nagyon drága készülék benyomását kelti. Kézben tartva elég masszívnak tűnik és mindez a 9 mm vastagságának köszönhető. A Xiaomi Redmi Note 10 három színben elérhető a piacon: szürkében, fehérben és kékben. A készülék háza műanyagból van.

Általánosságban elmondható, hogy az egyetlen jelentős jellemző, ami megkülönbözteti ezt az okostelefont a zászlóshajóktól, a nedvességálló tanúsítványának hiánya. A hátrányok között csak az átlagos teljesítményű processzort említhetjük meg, ugyanakkor ez minden hétköznapi feladathoz elegendő, esetleg csak a TOP játékokban tűnik fel. A Xiaomi Redmi Note 10 többi funkciója kompromisszumok nélkül készül.