A fűtési rendszerek korszerűsítése rendkívül fontos a gazdaságos és hatékony működés elérésének szempontjából. Ha olyan megoldásra vágyunk, ami kombinálható akár radiátoros, akár padlófűtéses rendszerrel is, a vízteres kandalló kitűnő választás lehet.

Vásárlás előtt azonban érdemes mérlegelni a felmerülő költségeket, de azt is szem előtt kell tartani, hogy a vízteres kandalló vásárlása egy hosszú időre tervezett befektetés a fűtési rendszerünkbe. A vízteres kandalló a tűztéren kívül egy hőcserélő rendszerrel is rendelkezik, melyben a kandalló által felmelegített víz kering és jut el a hőleadó egységekhez.

A fűtőtest lezárásával egyes helyiségek leválaszthatók a rendszerről, ezáltal is növelve annak gazdaságosságát. Ez a kandalló típus amellett, hogy teljes értékű fűtési megoldásnak számít, használati meleg víz előállítására is tökéletesen megfelel. A Technical Kandalló saját fejlesztésű és gyártmányú vízteres-vízköpenyes kandallóbetétei központi fűtésre köthetők, hatásfokuk meghaladja a 80%-ot, hangulatos és időtálló fűtési megoldást jelentenek.