Számtalan olyan alkalom fordulhat elő az életünkben, amit teljesen más szintre tud emelni egy minőségi, kellemes szeszesital. Természetesen az egyéni ízlés igen eltérő lehet, de meghatározhatóak népszerűbb típusok is.

A Metaxa kellemes és fantasztikus ízvilága sokaknak első számú választást jelent, ha égetett szeszekről van szó. Ez a Görögországból származó érdekesség méltán közkedvelt világszerte. Szőlőbor lepárlásával létrejött folyadékból és bor kombinálásával állítják elő, végül fűszerezik.

Már a Metaxa üveg külsője is rengeteg információval szolgál számunkra. A feltüntetett csillagok száma azt jelenti, hogy hány éven keresztül érlelték fahordóban. Éppen ezért, a tizenkét csillagos Metaxa már igazi kuriózumnak számít.

Ez az eljárás jelentősen kihangsúlyoz minden ízt. Tehát nemcsak a gyönyörűen aranyló borostyánsárga színét adja meg, hanem a jellegzetes ízét is. Tökéletesen hangsúlyt kap a fás ízvilág, továbbá a háttérben tisztán érezhetőek még a gyümölcsök, a kávé, a karamella és a narancs harmóniája is.