gyógytorna
Gyógytorna

A szűnni nem akaró fizikai fájdalom rendesen el tudja rontani az ember mindennapjait, valamint az általános közérzetét. Persze próbálkozhatunk mesterségesen előállított szerekkel is, amelyek valóban képesek enyhülést nyújtani, azonban az eredmény nem tartós, hiszen ahogy múlik a gyógyszer hatása, úgy tér vissza a fájdalom is. Van azonban néhány olyan eset, amikor a különböző mozgásterápiák, mint például a gyógytorna hatásos és végleges enyhülést nyújthat a vállakban jelentkező diszkomfort érzetre.

Első körben mindenképpen szükséges kideríteni, hogy mi okozza a tüneteket. Az állapotfelmérés mindössze 1 órát vesz igénybe, ez idő alatt átbeszélik a panaszokat, megnézik az orvosi papírokat, ha van és megvizsgálják a páciens mozgását is. A tapasztalat azt mutatja, hogy az idősebbeknél általában a porckopás, a fiatalabbaknál pedig az izomzat gyengesége az, ami vállfájdalomhoz vezet, viszont megannyi más dolog is az okozója lehet.

Ezek közé tartozik a sérülés, az izom- vagy ínszakadás, a vállficam, a diszlokáció, a befagyott váll szindróma vagy éppen a váll nyáktömlőinek gyulladása. Ez csupán néhány példa volt, így mindenképpen érdemes szakemberrel konzultálni. A gyógytorna, a tünetek helyett az okot kezeli, így lehet, hogy kicsit hosszabb ideig kell várni az eredményre, mint mondjuk a gyógyszerek szedése esetén, viszont sokkal tovább marad tartós az eredmény.

Hihetetlen, de mindössze 10 alkalom már képes arra, hogy megtanítson bennünket és a testünket a helyes tartásra, visszaállítson mindent az eredeti helyére. A különböző diagnózisok esetén természetesen különböző kezeléseket kell alkalmazni, de nem kell attól tartani, hogy nem találunk megfelelő szakembert, ugyanis egy igen nagy és tapasztalt csapat áll a páciensek rendelkezésére. A gyógytornát javasolt elkezdeni már a fájdalom megjelenése előtt, így bebiztosítva magunkat, hogy nem is fogjuk soha megtapasztalni a helytelen testtartással járó kellemetlenségeket. Opció tehát van sok, így már tényleg csak az emberen múlik, hogy él-e vele.