Ez a dolog, illetve annak dokumentuma rendkívül fontos a különböző épületekben. A tűzvédelem elsősorban a baleset megelőzésére szolgál. A cégvezető feladata a teljes biztonság létrehozása, ami a gyárat illeti, vagyis a munkáltatónak a dolgozóit meg kell óvnia minden veszélytől.

A létesítményekben a dohányzási tilalmat komolyan kell venni, hiszen a cigaretta parazsa képes tüzet okozni. A tűzvédelem a hozzá szükséges felszereléssel lesz tökéletes, szóval előírt szabályok vonatkoznak arra, hogy milyen eszközöket kell beszerezni annak érdekében, hogy a kár ne történhessen meg. Ezeken a felszereléseken kívül is lehet néhány dolgot tenni, hogy a probléma elkerülhető legyen.

Érdemes éjszakára minden ajtót és ablakot bezárni az adott épületben, hiszen ez lassíthatja a lángok terjedését. Célszerű a padlót és falburkolatokat a lehető legkevésbé éghető anyagból készíteni. A tűzvédelem nemcsak a gyárakban fontos, hanem a családi házakban is. Ha teheti, akkor a nem használt elektromos dolgokat feltétlenül áramtalanítsa!