Ezek a járművek, vagy ha úgy tetszik munkagépek, rendszerint alacsony sebességgel haladnak egy személygépkocsihoz képest. A traktorgumi mégis viszonylag hamar elkopik, hogyha nem a megfelelő minőségű változatot választjuk.

A cseréje nem egyszerű, bár egy erre szakosodott műhelyben könnyen megoldható, viszont költséges. Sokkal gazdaságosabb egy prémiumkategóriás traktorgumi beszerzése, ami éveken keresztül kimagasló teljesítményt biztosít a kemény terepen.

A traktorokat elsősorban a kimagasló terepjáró képességeik miatt alkalmazzák világszerte. A hatalmas hátsókerekek mindenen keresztülgázolnak. Még a ragadós sártenger sem okozhat gondot a traktorguminak, mivel a méretes recéknek köszönhetően, a legszorultabb helyzetből is kievickélhetünk.

Az első kerekeknek az irányítás miatt van fontos szerepük, természetesen ezek is megtalálhatóak a kínálatban. Más, nagyteljesítményű mezőgazdasági gépek is traktorgumit használnak a haladáshoz. A rendelés során fontos figyelni a pontos paraméterek megadására az abronccsal kapcsolatban.