terméskő
terméskő

A természetes falburkolat egyre keresettebb itthon is. Lábazati és homlokzati megoldásokban használták, de sokan keresik az 1-2 centis darabokat is, mint dekorációs elemet. Rusztikus jelleget ad a háznak. A felülete azért is különleges, mert nincs megmunkálva. Nyers és nem csiszolt. Hasított, tört vagy fűrészelt változatait lehet megvásárolni.

A terméskő alapanyagból készült fal igazán egyedi lesz. A kő formái lehetnek szabályosak vagy szabálytalanok. Elegáns, letisztult és természetes. A színe még az egyes kőlapokon belül is változik. Divatos elemként jelenik meg a padló burkolásánál. Hagyományos építészet mellett, a modern is egyre inkább nyúl a terméskövekhez. Felhasználási területei nem ismernek határokat: támfalként, térburkolatként, kocsibeállónak és kerti tipegőnek is tökéletes választás. Beltéren akár kandalló burkolataként is jó választás a terméskő falburkolat. Konyhai és fürdőszobai pultlapként is megállja a helyét. Kültérre a homokkő, dolomite, fillit és kvarcit hasított köveket tudjuk ajánlani. Beltérre válasszunk pala lapokat. Nálunk többféle méretben és akár vastagságban is megrendelhetőek. Sárga, fehér, rózsaszín, barna és vörös színekben tudunk gondolkodni. Akár fekete változatát is el lehet érni.

A terméskő burkolat színe laponként eltérhet egymástól. Ez nem hiba, hanem inkább a természetességének a növelése. Ez a kő szépsége. Szakszerű lerakásához hívjunk szakértőt, vagy válasszunk megfelelő minőségű kőragasztót és fugázó termékeket. Gondos ápolással több éven át megőrizhető az eredeti állapota.