A különféle gyógynövények és teák felhasználásával előállított szeszesitalok, likőrök rendkívül népszerűek a fogyasztók körében. A szlovák gyártású Tatratea alapanyagai közé sorolandók a fehér és fekete teák, illetve gyümölcs- és növényi kivonatok összessége. Az ital alkoholtartalma széles skálán mozog és jelenleg több mint 15 különböző ízesítésben kapható.

Az 52%-os eredeti a legnépszerűbb variáns, amiből évente több mint félmillió palackkal adnak el. A Tatratea Magyarországon is könnyen beszerezhető, például az idrinks.hu webáruház virtuális polcairól. Sokféle található meg ebből a finomságból a kínálatban, ennek köszönhetően mindenki a kedvére valót választhatja.

Történetéről még annyit, hogy 2003 elején kezdődött az üzemi gyártása, amikor Jan Semanak egyfajta szlovák nemzeti italként tervezte piacra dobni. A Tatratea kezdetben használt, átlagos külsejű üvegét egy igazán egyedi, termoszra emlékeztető, védjegyként is remekül funkcionáló palackra cserélték, ezután pedig további 5 ízben kezdték el gyártani.