Nagy hagyománya van hazánkban a kerti grillezésnek és sütögetésnek. Míg régen nagyon egyszerű eszközökkel végezték a szabadban az ételkészítést, addigra már igazán sokoldalú és modern kerti sütő fajták is rendelkezésre állnak. Az utóbbiak elterjedésében évek óta kiveszi a részét a Benkel cég. Régóta készítenek az itt dolgozó mesterek önálló grillasztalokat és speciális sütőket.

Vannak körbeülhető változatok, amik saját asztallappal és sütőrésszel is rendelkeznek. Az áruház kínálatában természetesen a kertikonyhákba telepíthető modellek is megtalálhatók. A megfelelő tetőzet alatt az esős időben is alkalmazhatók. Az efféle kerti sütő könnyen telepíthető és ha szükség van rá, akkor egyszerűen szétszedhető.

Ha mobil fajtát választ az ember, akkor biztos lehet benne, hogy a szerkezetre szerelt kerekek stabilak és ellenállók, így éveken keresztül alkalmazható lesz az eszköz. Nyilván a kerti sütő ezen tulajdonságának köszönhetően azt könnyedén lehet a kert vagy bármilyen más hely egyik részéről a másikba vinni.

A kerekeknek hála pillanatok alatt védett helyre vihetjük a grillt, például a nyári zápor miatt. A jó kerti sütő ismérve, hogy az különféle tartozékokkal rendelkezik. Idesorolható például a bogrács, az akasztható grilltárcsa, az öntvény sütőlap, a sparhelt lap és a nagyon kedvelt kürtőskalácsfa.

A vízteres kandalló a ház központi fűtését is kiszolgálja

Egyre többen vágynak egy olyan fűtőberendezésre, amelyik a ház központi fűtését képes maximálisan ellátni. A Benkel tervezte és gyártotta vízteres kandalló két fontos részből épül fel: az alsó tűztérből és a rászerelt tartályból. A berendezés esetében légfűtő és vízoldali teljesítményt is meg lehet különböztetni.

Az előbbi esetében a telepítés helyén hasznosul a hő, a másiknál a különböző hőleadó egységeken keresztül jut el a megtermelt hő a szükséges helyre. Ha a vízteres kandalló egy családi háznál fogja elvégezni a fűtést, akkor fontos figyelembe venni bizonyos tulajdonságokat. Gondolni kell a fűtendő légtér méretére, a számított, elvárt hőszükségletre és persze a hőleadók mennyiségére is.