Napjainkban egyre több olyan cipő jön divatban, amelyek inkább a kényelmet és nem a szépséget szemléltetik. Az újfajta slipon nevezetű lábbelik egyre szélesebb körben terjednek el, ugyanis hosszú utakat is probléma nélkül gyalogolhatunk bennük. Nincsenek hozzá fűzők, csatok, egyszerűen bele kell bújnunk és már indulhatunk is.

Ez külön előnyt jelenthet a kismamáknak, akik az utolsó hónapokban sehogy nem fognak tudni lehajolni, hogy bekössék a cipőjüket. Amennyiben az anyagot is jól választjuk ki, nemcsak télen, hanem a langyosabb, tavaszi hónapokban is használható.Ezek a cipők szinte körbeölelik a lábfejet, így egy olyan tartást adnak, amitől nem ficamodik ki a boka, azonban nem szoros és nem kényelmetlen. 

A slipon lábbelikben igen széles a választék, találunk hagyományos fekete vagy fehér színű modelleket, ugyanakkor színeseket is, de bőrből készült darabokat szintén. Nem számít, hogy milyen ruhával akarjuk kombinálni, mert még szoknyához is felvehető. Amennyiben Ön is slipon cipőre vágyik, már az interneten is beszerezheti.