A mérettartó szerkezetek és a szerkezeti fa elemek élettartama a megfelelő vastaglazúr felvitelével kül- és beltéren egyaránt meghosszabbítható.

A Sadolin Plus vízbázisú festék erre a célra szolgál. Ez egy kicsit sötétebbé és fénylőbbé teszi a felületet, valamint kiemeli a faanyag természetes erezetét. Használható a különböző színekkel együtt is, de kültéri alkalmazásnál a keverék maximum 30 százalékot tartalmazzon a színtelen változatból.

A Sadolin Plus hígítást nem igényel vagy legfeljebb 5 százalékot csapvízzel. A száradási idő szobahőmérsékleten, ragadásmentes szintig 1 óra, teljes megszáradásig pedig 5 óra. Ekkor lehet átfesteni önmagával, amennyiben szükség van több rétegre.

A felhordási mód egyszerű, történhet hengerrel és ecsettel egyaránt, ezeket használat után langyos vízzel könnyen meg lehet tisztítani. A felhasználóbarát és nagy raktárkészlettel rendelkező festekarena.hu webáruházban is beszerezhető Sadolin, ami kiváló tapadási felületet biztosít, még kezeletlen fán is. Jók a folyási tulajdonságai és mikroporózus, ellenálló felületet képez.