A reggel, mint napszak, nem sokunk kedvence. Kibújni a pihe-puha ágyból anélkül is elég kellemetlen, hogy a csupasz talpunk hideg padlót érintene. Hát még, ha valóban jéghideg felülettel találkozunk! A vállunkról a terheket a padlófűtés veszi le – ám egyáltalán nem mindegy, hogy melyik típusnak szavazunk bizalmat! A padlófűtés véleménymegosztó jelenség, hiszen vannak, akik egyenesen istenítik a szemnek láthatatlan berendezést, megint mások inkább óvva intenek annak beszereltetésétől.

Az utóbbi tábor képviselőinek a negatív véleménye valószínűleg rossz tapasztalatból származik, ám ez korántsem a padlófűtés hibája. A „ludas” ebben a helyzetben ugyanis a nem profi eszköz és szolgáltatás igénybe vétele. Ha ugyanis az innovatív keretek között kivitelezett infrafűtéses padlófűtés mellett tesszük le a voksunkat, a modern technika e nagyszerű vívmánya minden korábbi előítéletünket sorra ledönti. A padlófűtés ezen típusa az infravörös tartományban lévő fény erejével melegíti fel a belső tereket, mindezt úgy, hogy nem kavarja fel a port.

A leggyakoribb ellenvetés egyébként pont ez a padlófűtéssel kapcsolatban: nagy mennyiségű felszálló port eredményez, ami káros az egészségünkre nézve. A fűtőfóliás megoldással ettől nem kell tartanunk, sőt, az egység bizonyítottan antibakteriális is. A padlófűtés egyébként rugalmasan alkalmazható, hiszen a legtöbb típusú padlóburkolathoz tökéletesen hozzáilleszthető, sőt, akár utólag is beépíthető. A telepítésnél nem kizáró ok az sem, hogy száraz vagy általában „vizes” szobába képzeljük el a projekt véghezvitelét.

Érdekes és roppant izgalmas, hogy a szóban forgó padlófűtésnél még az egyes bútorok elhelyezkedése sem mérvadó, hiszen a rendszer okos vezérlésének köszönhetően minimalizálja az energiakibocsátását, ahol „érzi”, fedett a felette lévő felület. Ennek az intelligens funkciónak köszönhetően a technika valóban gazdaságos megoldást kínál bárkinek, akinek fontos az egészsége, az energiahatékonyság és a kényelem – és e három tényező között nem kíván kompromisszumot kötni.