Egy komolyabb lakásfelújítás vagy annak bővítésekor mindenki jogosan gondolkodik el azon, hogy milyen termékeket válasszon a helyiségek különféle felületeinek a burkolására. Kiváló megoldást kínál a mozaik csempe konyhába és még néhány másik helyre is. A hidegburkolatok nagy előnye, hogy a nedves környezetet jól bírják. A fürdő mellett, azért a konyha az, ahol gyakran előfordulnak, de az előszobákban és a teraszokon, folyósokon szintén dominálhatnak.

A mozaik csempe konyhába azért hasznos, mert így a szennyeződések egyszerűen eltávolíthatóak a falakról. Az esztétikum a másik fontos tényező, amire gondolhatunk. A megjelenés fokozása érdekében, többféle minta és színárnyalat, valamint forma választható. Remekül feldobja a hangulatot, de hosszútávra szól, ezért megéri erre fokozottan figyelni a választás során.

Régi divat a hálós mozaik csempe

A hálós mozaik csempe technológiáját tekintve egy újkori jelenség, de az eredeti ötlet még az ókori Rómában is a fókuszban volt. Többnyire a tehetősebbek státusszimbólumaként vált elhíresülté. A jelen korban sokkal inkább dekoratív célokat lát el és szinte bárhol helyet kaphat.

A hálós mozaik csempe lényege, hogy a gyakran apró elemekből összeállított egyedi mintázatok gyárilag kerülnek fel egy üveghálóra, amit így könnyebben lehet ragasztani. A rugalmas kialakításnak hála, az íves felületek burkolása sem jelenthet problémát. Természetesen ennek megvan a maga technológiája, amit általában szakemberek ismernek a legjobban. Bízzuk ezért rájuk a munka nehezét!