Sok ember tapasztalta már, hogy görcsbe rándul a lába, és ez nem egyszer éjszaka történik. Néha nagyon egyszerű a megoldás, hiszen a magnézium izomgörcs ellen kiválóan használható. Ha ezek a görcsök rendszeresen jelentkeznek, nagy a valószínűsége, hogy a test magnézium raktárai kiürültek, tehát pótolni kell ezt az ásványi anyagot. Ami a veszélyesebb, ha a hiány oly mértékű, hogy a szívizom mondja fel a szolgálatot, hiszen ez szívleállással is járhat. De eddig igazán nem kellene senkinek sem eljutni, hiszen egyszerű a magnézium izomgörcs ellen való bevitele.

Akár orálisan, de még egyszerűbb a dermális ellátás. Ugyanis a fájdalmas helyet egyszerűen be kell kenni a magnézium oldattal, amely egy síkos réteget képez először a bőrön, rövid időn belül felszívódik és megszűnteti a problémát. A test minden részén használható a halántékon, de a hajas fejbőrön is, valamint a nyakon, karokon, lábakon és a szív környékén is. Jó több napon át ismételni a folyamatot, hiszen a magnézium izomgörcs ellen ekkor a leghatásosabb. Annál is inkább, mivel ez az ásványi anyag folyamatosan kiürül a szervezetből, amit a bevitelnek követnie kell.

Aki rendszeres használat közben észreveszi, hogy egyre jobban alszik, az nem árt, ha tudja, hogy az álmatlanság okai között a magnéziumhiány is szerepel. Erre sokan nem is gondolnak és mindenféle nyugtatókkal és altatókkal próbálkoznak, amelyek tökéletesen nem oldhatják meg a helyzetet. Minden esetre az álmatlanság okai több félék lehetnek, érdemes odafigyelni rá a magnéziumhasználat mellett is.

Természetesen ez az anyag nem megoldás mindenre, de mivel testünkben mintegy háromszáz biokémiai folyamatban vesz rész, az egészséges működéshez nélkülözhetetlen. A vitaminok és ásványi anyagok testünk fontos építőelemei, amelyeket az élelmiszerekből kellene bevinnünk. Köszönhetően a nagyipari termelésnek, az intenzív mezőgazdaságnak és az élelmiszeripari feldolgozásnak a növényekben fellelhető tápláló anyagok mennyisége csak töredéke annak, ami néhány évtizeddel ezelőtt volt. Így a rendszeres ásványi anyag és vitamin bevitel az álmatlanság okait is megszüntetheti.