Ez a vezeték nélküli eszköz bárhol képes hangot lejátszani áram- vagy hangátviteli kábelek használata nélkül. A hordozható hangszóró leggyakoribb hangforrása az okostelefon.

Ezek a hangeszközök otthon és a szabadban egyaránt jól működnek, lehetővé téve a felhasználóknak, hogy a kedvenc dalaikat hallgassák. A beépített mikrofonnal rendelkező modellekkel pedig az okostelefonnal együttműködve hívásokat is lehet kezdeményezni.

Néha lehetőség van két azonos hordozható hangszóró modell egyetlen vezeték nélküli sztereó hangrendszerbe történő kombinálására, ami ideális, ha klasszikus sztereóban szeretnénk zenét hallgatni. A piacon nincs hiány a kisméretű és megfizethető áron kínált termékekből, bár vannak drágább, valamivel nagyobb méretekkel rendelkező, kiváló minőségű hangzást lehetővé tevő kivitelek is.

Ezért nehéz megingathatatlan kijelentést tenni arról, hogy melyik a legjobb hordozható hangszóró. Itt sok múlik a potenciális felhasználó igényein, valamint azon, hogy mi lesz a zene forrása egy ilyen mobil zenei rendszerben.