A salétromosodás és a repedések elkerülése érdekében optimális védelemmel kell ellátni az otthonunk azon részeit, amelyek az időjárás viszontagságainak fokozottan ki vannak téve. A megfelelően alkalmazott lábazati vakolat pontosan ezt a célt szolgálja.

Az alapzat állapotán, kellő védelem hiányában, rengeteget ronthat a csapadék, az utólagos helyrehozatal pedig roppant macerás és egyben költséges is lehet. Lényeges, hogy minden esetben csak vízszigeteléssel ellátott, száraz és pormentes felületen kezdjük meg a munkát. Az alapozó használata a legtöbb esetben indokolt. A lábazati vakolat felhordása acélsimítóval történjen, az eloszlatás után pedig nagyjából 1 hétig kiemelten védeni kell az alapzatot a nedvességtől.

Minden esetben tartsuk szem előtt, miszerint a különböző időpontban gyártott termékek között színeltérés lehetséges, ezért nagyon figyeljünk oda vásárláskor a csomagoláson lévő dátumokra. Ezt leszámítva azonban a lábazati vakolat használata egyszerű, alkalmazása pedig hosszú évekig megóvja otthonunk állapotát.