A kutyáknál is igaz lehet a mondás, hogy hozzájuk a hasukon keresztül vezet az út. A jó minőségű kutyatáp zseniális lehetőség lehet jó pontot szerezni a kedvencünknél.

Azonban vigyázni kell, mivel a túl sok eledel komoly következményekkel járhat. A túl sok ásványi anyag negatívan befolyásolja a csontok és izmok növekedését. A száraz tápok mellett nem szabad elfelejteni a konzerves eledeleket. Ezek lehet, hogy valamivel többe kerülnek étkezésenként, viszont a kutya nagyra értékeli a szaftos falatokat.

Kifejezetten magas, egyes esetekben akár 60 százalék marha vagy egyéb állati fehérje is megtalálható ezekben a konzervekben. Mindezek mellett kiemelendő, hogy nem tartalmaz gabonát, így elkerülhető a rossz minőségű szénhidrátok bevitele, ami hosszútávon elhízáshoz vezethet.

Az igazán jó minőségű kutyatápok halat is tartalmazhatnak, de az sem mindegy milyen minőségűt. A legjobb a lazac, ami belekerülhet a kedvencünk eledelébe, így biztosíthatunk számára elegendő és persze megfelelő mennyiséget.