A felelős gazdik nem veszik félvállról a döntést, amikor a kutyusok eledelének megválasztásáról van szó. A kutyatáp alapos megfontolást igényel, legyen szó bármelyik típusról.

Alapvetően megkülönböztethetjük a granulátumokat, amelyeket száraz tápnak is szoktak nevezni. Ezen kívül roppant népszerű kategória a konzerv, hiszen praktikus, hosszú ideig eláll, könnyen szállítható, például ha valahová menni kell és a gazdival tart a kedvence is. A jutalomfalatkák külön kategóriává léptek elő az idő előrehaladásával, amelyek egyfajta táplálék-kiegészítőként is szolgálhatnak.

Ezek általában különösen ízletesek, nem véletlen, hogy a jól végzett munka után az efféle csemegével szokták kényeztetni a házi kedvenceket a gazdik. A kutyatáp több kategóriára osztható, de hozzá kell tenni, hogy egyáltalán nem muszáj választani közülük.

Tökéletesen kiegészítik egymást ezek a kategóriák, éppen ezért érdemes közelebbről is megismerni, hogy hosszabb távon is kiegyenlített étrendet tudjunk biztosítani a kis kedvenceknek.