közhiteles cégkivonat
Közhiteles cégkivonat

Ha nemcsak egyszerű helyen kell igazolnunk a vállalatunk adatait, akkor a cégkivonat egy különleges fajtájára lesz szükségünk. A közhiteles cégkivonat speciális fajtája szintén igényelhető. A dokumentum el van látva az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium pecsétjével, ami időkorlátos, így tudják garantálni az adatok aktualitását.

A közhiteles cégkivonatokat általában nem tudjuk digitális formában igényelni, kizárólag papíralapon. Ezeknek a megrendeléstől számított kiérkezési ideje jóval több, mint az elektronikus formában elérhető többi kivonatnak. Mivel szerepel rajta a hivatalos szervek pecsétje, így a legtöbb helyen el kell fogadniuk ezt a dokumentumot, feltéve, hogy annak nem járt le az érvényessége.

Nemcsak, el kell fogadniuk, de ez a bárki által igényelhető leghivatalosabb formátumú kivonat. A közhiteles cégkivonat általában nagyobb horderejű ügyek intézésénél szükségeltetik, így az egyszerű, nem a gazdaságban vagy igazságügyben dolgozó ember ritkán találkozik vele. A közhiteles cégkivonat a bíróságok és egyéb hivatalos intézetek fontos dokumentuma.