Ennek a konyhai masinának a gázrácsai hagyományos módon működnek, az alsó sütésre tervezett része pedig elektromos árammal üzemel.

A kombinált tűzhely egyik legnagyobb előnye kétségen kívül az, hogy egy esetleges áramkimaradás esetén sem kell lemondanod a főzésről, ugyanis a gázrácsok segítségével bármilyen finomságot elkészíthetsz. Az efféle berendezés ára ráadásul jóval kedvezőbb, mint a tisztán elektromosan működő változaté.

A széles felhozatalban nem mindig könnyű eligazodni, ezért érdemes az üzlet meglátogatása előtt néhány dolgot tisztázni. Bizonyosodj meg arról, hogy milyen méretű kombinált tűzhely passzol leginkább a konyhádba, hány darab gázrácsra van szükséged, milyen legyen a sütő teljesítménye, mekkora az űrtartalma és milyen funkciókat állíthatsz be rajta.

Egy átlagos típus szélessége 50-60 cm között mozog, a magassága pedig körülbelül 88 cm. A kombinált tűzhely űrtartama általában mérettől függően változik. A nagyobb variációba 2 darab tepsi is befér, ami jelentősen megkönnyíti a sütési feladatokat.