Amikor kerékpárvásárlásra adjuk a fejünket, akkor bizonytalanul tengődünk a sok név és típus között. Nem tudhatjuk, hogy egy Cube vagy Kellys kerékpár lesz az igazi. Ha nincs egy hozzáértő ismerősünk, kénytelenek vagyunk az eladók szakértelmében bízni, ami valljuk be, sokszor elég minimális és leginkább a hozzáállása is profitorientális.

Ezért autodidakta módon érdemes pár plusz információval felvértezve érkezni egy kerékpár szaküzletbe azért, hogy valami kiválót kapjunk a pénzünkért cserébe.

Ezeket a többlet adatokat a mai internetes világban könnyen felfedezhetjük és érthető leírások alapján tanulmányozhatjuk. A Kellys kerékpár egy megbízható gyártmány, ami egy kis vállalkozásból nőtte ki magát az évek során.

Összeszerelését Szlovákiában végzik, de 2003 óta már Magyarországon is elérhetőek a hozzájuk tartozó modellek. Az elsődleges szempont egy Kellys kerékpár vételnél az a mellé járó 5 éves garancia, ami miatt igen csábító lehet egy tartós bicikli szempontjából, mivel ha gyakran kerül sor meghibásodásra, akkor nem árt, ha vállalják a javítását.