Közép-Ázsia északi részén élnek azok a kecskék, amelyeknek a szőréből készítik ezt a luxusterméket. Tavasszal megszabadulnak a téli bundájuktól, vagyis levedlik, amit az emberek összegyűjtenek és speciális eljárással elkészítik, az értékesnek számító kasmír anyagot. Kétségtelen, hogy azok a ruhák, amelyek a felhasználásával készülnek, az elegancia megtestesítői.

A kellemes tapintásával és a légies könnyedségével mindenkit elkápráztat. Nem irritálja a bőrt, sőt, hőszigetelés terén is a legjobb anyagok közé tartozik. Egy kasmír pulcsiban télen biztosan nem fog fázni, hiszen remekül megtartja a testhőt, méghozzá úgy, hogy közben nem akadályozza a bőr lélegzését. Hosszú éveken keresztül megőrzi az eredeti formáját, vagyis tartósság terén is hozza a kötelezőt.

A kender kitűnő alapanyag

Nagyon erős és tartós anyagról van szó, így nem véletlen, hogy széleskörűen használják fel. A kender kiválóan alkalmas textiltermékek előállítására. Amellett, hogy hosszú élettartammal rendelkezik, ellenáll a kopásnak és a szakadásnak. Természetes módon lélegzik és jó a hőszabályozó képessége. Ez lényegében azt jelenti, hogy melegebb időben is kényelmes viselet, hiszen segíti a levegőáramlást a ruha alatt.

A ruhák mellett, különböző kiegészítőket készítenek belőle, mint például táskákat, kalapokat vagy cipőket. A kender anyag textúrája az idő előrehaladásával egyre kellemesebbé válik és egyedi megjelenést kölcsönöz az adott kiegészítőnek. Hipoallergén tulajdonságokkal rendelkezik, ebből kifolyólag nem okoz irritációt és allergiás reakciót a bőrön.

A len nagyon elterjedt

Természetes rostanyag, amit előszeretettel használnak fel ruházatok és háztartási textíliák készítéséhez, sőt, bútordíszítéshez is. A len, pontosabban a belőle készített ruhák és ágyneműk egyik legnagyobb előnye, hogy nyáron, a nagy forróságban kellemesen lehűtik a testet. Sokan ezen tulajdonsága miatt választják. Környezetbarátnak nevezhető, hiszen vegyszerek nélkül állítják elő és a szálak kinyerésekor nem keletkezik hulladék.

Kimagasló a légáteresztő képessége és hatékonyan szívja fel a nedvességet. A len nem allergén, távol tartja a kórokozókat és statikusan nem töltődik, ami nagyon fontos szempont az érzékeny bőrű emberek esetében. Könnyű tisztítani, ellenáll a magas hőmérsékletnek, illetve a tengervíznek. Mosógépben is mosható, kímélő programon.

A gyapjú népszerűsége töretlen

A természetes tulajdonságai és a sokoldalúsága miatt nagyon sokan kedvelik ezt a remek anyagot. A gyapjú az évszázadok során mind a divatvilágban, mind a mindennapi életben fontos szerepet játszott és a modern korban sem veszítette el a népszerűségét. A szálak hajlékonyak és erősek, ami tartósságot és hosszú élettartamot garantál.

Puhasága és finomsága kellemes érzetet nyújt a bőrnek, szóval kényelmes viseletet biztosít az egész nap folyamán. A gyapjú rendkívül jó hőszigetelő képességgel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy hideg időben melegen, a nagy forróságban pedig hűvösen tart. Jól színezhető, ezért a divattervezők gyakran használják az izgalmas dizájnjuk létrehozásához. Ellenálló a szennyeződésekkel szemben, ennek köszönhetően a tisztítása nem okoz különösebb problémát.