A történelmi jelentőségű italok közül kiemelkedik pár mindenki által ismert fajta, függetlenül attól, hogy az alkohol milyen szerepet tölt be az életében. A Johnnie Walker biztosan ott lesz az első néhány tipp között, hiszen több évszázadra tekint vissza, nem pusztán a recept, de az egész márka, no meg az ital története, történelme egyaránt.

Aki csak egyetlen alkoholos italt szeretne életében megkóstolni, mert mondjuk valami varázslat folytán többre nem adatna meg a lehetőség, a szakemberek nagy valószínűséggel ezt a most fajtát javasolnák, hiszen maradandó élményt jelent az íz-világa, karakteres, elegáns jellege.

Rendszerint rendkívül díszes, elegáns dobozokban és üvegekben kerül a polcokra, hiszen a különleges alkalmakat ezzel szokás megkoronázni. Noha természetesen nemre való ajánlás nincs, de nem titok, hogy az ilyen jellegű italok leginkább a férfiak körében aratnak osztatlan sikert, bár ahogy említettük, nem szabad kategorizálni a fogyasztók táborát. A Johnnie Walker biztos választás, ha elegáns ajándékot keresünk.