Minden szülő alig várja, hogy a gyermeke egyedül is tudjon helyet változtatni, de miután elkezdenek kúszni, mászni, sokszor eszükbe jut, hogy milyen jó volt, amikor nem kellett félteni őket a lakásban leselkedő veszélyektől.

Azt a nyugis időszakot már nem lehet visszakapni, ha egyszer elkezdik felfedezni a körülöttük lévő világot, azonban egy járóka adhat némi nyugalmat azáltal, hogy egy behatárolt helyen tartja a lurkókat.

Persze ez sem egy atombiztos bunker, tehát ha valamit elérnek úgy, hogy felállnak a járóka keretébe kapaszkodva, akkor azt el fogják venni, magukra fogják húzni és adott esetben kárt is tesznek magukban.

Tehát fontos, hogy a járóka olyan helyre kerüljön, ahol nem tudnak elérni semmit, de ugyanakkor nem is ingerszegény, mert akkor nagyon hamar el fogják unni magukat. Lehetőleg a szülők közelébe kell tenni, hogy hallja és lássa is őket a pici, és persze az is jó, ha különböző játékokat rejt a járóka, mert akkor több ideig lefoglalja majd magát.

Ellenben arra fel kell készülni, hogy nem mindig lesz kedve benne tartózkodni, hogy egyszer több, míg máskor kevesebb ideig bírja majd a gyerkőc a járóka korlátozását.

Tehát nem lehet számítani arra, hogy amikor dolgunk van, akkor a járóka mindig segíteni fog. Ha a kicsi éppen nyűgös vagy társaságra vágyik, esetleg kalandozni szeretne, akkor hiába ott van, mert valószínűleg nekünk kell a teendőinket elnapolni és helyette nyugtatgatni őt, játszani vele vagy éppen csak óvni, ahogy ő alaposan megvizsgálja az otthona minden szegletét.