Ennek a fantasztikus likőrnek a receptje, ami természetesen titkos, már 1934 óta létezik. A Jagermeister export tekintetében a legsikeresebb német szeszesital, hiszen az 1970-es évek óta egyre több és több országba szállítják. Manapság már a 80-at is meghaladja a forgalmazó államok száma. Ezek közül mindössze 4 ország kapott engedélyt arra, hogy helyben palackozzák, viszont az alapanyagokat kizárólag Wolfenbüttelből szerezhetik be azért, hogy a minőség azonos legyen.

A Jagermeister 56 különböző gyógynövényből készül. Az előírásoknak megfelelően, 12 hónapig érlelik, aminek a felét, vagyis 6 hónapot tölgyfahordóban pihen. Ezután nem kevesebb, mint 383 minőségellenőrzésre kerül sor. A címkéjén egy szarvasfej figyelhető meg, rajta egy kereszttel, ami Curt Masknak, az itóka megalkotójának vadászat iránti szenvedélyét és bűntudatát jelképezi.

A Jagermeister alkoholtartalma 35 %, így nem tartozik a legerősebb szeszesitalok közé. Fogyasztása jéghidegen, tisztán, esetleg más komponensekkel keverve ajánlott. Sokan narancslével vagy kólával kombinálják. Aki szeretne valami extrémebbet, az próbálja ki kakaóval, tejjel, energiaitallal, esetleg sörrel. Az egészségügyi hatása közismert, hiszen eredetileg gyógyszerként használták. A Jagermeister segíti az emésztést és enyhíti a megfázásos tüneteket.

A palackjáról is érdemes néhány szót ejteni. Curt Mask a kezdetekben rengeteg üvegtesztet végzett úgy, hogy bizonyos magasságból a konyhája padlójára ejtette azokat. A mai napig használt téglatest alakú verzió bizonyult a legmasszívabbnak. A Jagermeister üvegét zöld színben kezdték el gyártani, ezzel is erősítették a vadászathoz való kötődést.