A tapasztaltak azt mondják, nem szabad semmin spórolni, ha az ember kandallót épít, hiszen könnyű az olcsóbb megoldás felé hajlani, de sajnos később issza meg az ember a levét ennek a döntésnek. A hőálló ragasztó nagyságrendekkel drágább, mint a hagyományos verzió, de muszáj ezt választani, amikor az ember a beszerzésre szánja el magát, hiszen máskülönben működésképtelen lenne a végeredmény.

Természetesen tudni kell, hogy nem csupán az anyagi dolgok beszerzésére igaz ez a filozófia, hanem a szakemberek vonatkozásában is érdemes a hozzáértőket választani, akik talán nem a legolcsóbbak lesznek, akit találunk. Ennek dacára tehát jól át kell gondolni, hiszen ha valami nem a megfelelő módon lesz összerakva, akár a legkellemetlenebb helyzet is előfordulhat,

vagyis szét kell szedni, pontosabban szó szerint szétverni a keserves munkával összerakott építményt. Ez pedig senkinek sem célja, szóval még mindig jobb, ha a drágább hőálló ragasztó kerül a kosarunkba, mint rombolás útján megoldani a dolgot. Aki szereti a technikai újdonságokat és az újszerű megoldásokat, annak most jó hírünk van, hiszen egy érdekességről tudunk beszámolni!

Létezik már öntvény kandalló, ami első ránézésre újdonságnak tűnik, de valójában semmi forradalmi képessége nincs, a már meglévőkhöz képest. Feltehetően a szakmai berkeket kérdezve sok rábeszélést nem fog kapni az érdeklődő ezzel a termékkel kapcsolatban, ugyanakkor nyilvánvalóan megvannak az előnyei és még mindig sokan dicsérik. Mindenképpen az előnyei közé sorolandó, hogy roppant masszív anyagból készül, bár az összerakási technika által rendszerint veszít az értékéből.

Amiben különleges az instant megoldások között, hogy már megjelent az a verzió, amelyik lehetővé teszi, hogy odaüljön az ember a kandalló közvetlen közelébe, ezzel pedig egyedi élménynek lehet a részese. Az öntvény kandalló számtalan megnyilvánulási formában elérhető ma már. Érdemes az ilyesmivel foglalkozó weblapokon körbenézni, hiszen sok meglepetést rejt a téma az érdeklődőknek.