A legtöbb készülékre minimum 12 hónap garanciát adnak, hiszen az esztétikai állapot és a működés is tökéletes. A használt monitor remek befektetésnek, pénztárcabarát megoldásnak nevezhető.

Egy magas minőséget képviselő terméket beszerezhet az eredeti ár töredékéért is. Az üzletekben rengeteg típus felsorakozik, így bizonyára mindenki megtalálja majd azt a variációt, amelyiket keresi. A választék óriási, az árak pedig alacsonyak.

A használt monitor remek döntés, illetve megoldás lehet abban az esetben is, ha tönkrement a berendezés és gyorsan szüksége lenne másikra, de az új modellek túl sokba kerülnek.

A legtöbb esetben az ilyen termékekről azt gondolják az emberek, hogy valamilyen hibájuk van, azonban többnyire semmi nem különbözteti meg az új kellékektől, csupán a csomagolás. A használt monitor ugyanolyan magas minőséget képviselhet, mint egy új darab, tehát nincs mitől tartani. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a hosszú távú garancialevél és a kifogástalan esztétikaki állapot. Ezek mellett nem elhanyagolandó dolog a kedvező ár.