A zavaró hangok kizárása nem csupán lakóingatlanok építésekor és renoválásakor fontos, hanem egyéb területeken is. Például az autóipar bizonyos részein is kötelező a hangszigetelés valamilyen formája. Egyre több iparágban van szükség erre, amik a megszokottnál korszerűbb technológiákat követelnek meg annak érdekében, hogy problémák nélküli legyen a végeredmény.

De még mindig az építőiparban van elsődleges szerepe ennek. Érthető is a hangszigetelés fontossága, hiszen mindenki egy olyan házban, lakásban szeretné élni, ahol a kintről jövő zajokat teljesen tompítani lehet. Roppant kellemetlen, amikor a szomszédok hangoskodása megzavarja a pihenést, esetleg az éjszakai zaj beszűrődik a ház négy fala közé, ellehetetlenítve az alvást. De miért is vált fontossá az autóiparban a hangszigetelés?

Nos, a szakemberek évekkel ez előtt felismerték, hogy mennyire fontos lehet az utastérbe jutó zajok csökkentése is. Itt viszont sokat számít a súly is, tehát a minél jobb hangszigetelés elérése, minél kisebb súly mellett. Mindez csakis a legmodernebb technológiákkal érhető el. Természetesen fontosak a legújabb alapanyagok is, amik hozzájárulnak a sikerhez.

Építőanyag webáruház: a hangszigetelő anyagok összehasonlítása

De melyiket érdemes választani? Egy felkészült, tapasztalt építőanyag webáruház pontosan tudja, hogy mikor, mire van szükség. Ugye a hangszigetelő matériákat több szempont szerint is lehet kategorizálni. Sajnos nem jöhetnek szóba a hungarocell alapú produktumok, ugyanis azok bármennyire is jók a hőszigetelésben, a hangszigetelésben egyáltalán nem azt adják, amit elvár az ember. Az építőanyag webáruház munkatársai erre mindig figyelmeztetnek.

Ennél sokkal jobb, de még mindig nem tökéletes választást jelentenek a kőzet-, ásvány- és üveggyapot alapú termékek. Ezek csak közepes hő- és hangszigetelő képességgel bírnak. Az epitoanyag.hu építőanyag webáruház kedvelt és gyakran ajánlott produktumai a különféle habok. Például a polietilén habok jó hangszigetelő és hangelnyelő képességgel rendelkeznek, a többi alternatívához képest könnyebbek és vékonyabbak, ezáltal kisebb helyet vesznek el a térből.