A finom női kezeket nemcsak eredeti manikűrrel lehet díszíteni. Ezt a célt hivatott betölteni az ezüstből, aranyból vagy más nemesfémből készült gyűrű is. Ékszerek segítségével kiemelkedni a tömegből és hangsúlyozni a stílusunkat, ez már az ókorban is bevett szokás volt.

Habár korábban nagyon kevés hölgy engedhette meg magának az aranyból és ezüstből készült ékszereket, mostanság ezek sokkal megfizethetőbbek, sőt, még a serdülőknek is elérhetőek nagyon sokféle kivitelben és kiváló minőségben.

De a gyűrű természetesen nemcsak a szebbik nemnek készül. Az ékszerkészítők a teremtés koronáinak igényeire is odafigyelnek. A férfiak a leggyakrabban az olyan nemesfémeket részesítik előnyben, mint az ezüst vagy az arany. Az ilyen gyűrű csak ritkán tartalmaz színes köveket vagy kihívó dekorációkat.

A díszítést az ékszer szigorúbb alakjával kell kombinálni, ezért az általában nagyon visszafogott. Ezzel szemben, a női gyűrű a legszokatlanabb formákkal, mintákkal és betétekkel gyönyörködteti a szépséges tulajdonosait.