Az urak előszeretettel hangoztatják magukról, hogy korántsem szeretik annyira az ékszereket, mint a hölgytársaik. Persze a valóságban másképp áll a helyzet, hiszen az értékes és szemet gyönyörködtető férfi ékszerek csábításának még a legállhatatosabb szívű úriember sem tud ellenállni.

A két nem képviselőinek az ízlése merőben eltérő képet mutat, hiszen míg a hölgyek a figyelemfelkeltő darabok után áhítoznak, addig a férfiak inkább a maszkulin energiát sugározó, már-már macsósan elegáns ékszereket preferálják.

A nők szívesen hordanak bizsut, míg a teremtés koronáinak a többsége irtózik mindentől, ami nem arany vagy ezüst, maximum a bőr, illetve az orvosi acél ékszerek ugorják át az általuk állított magas mércét.

Abban az esetben, ha hölgyként a szívünknek kedves személyt szeretnénk meglepni, a férfi ékszerek közül mazsolázgassunk, elsősorban a nyakláncok és a gyűrűk között, hiszen eme darabokkal, ha prémiumminőséget élveznek az anyaghasználatukban és a formatervezésükben, biztosan nem lövünk bakot.