fémvázas medence
Fémvázas medence

Aki úgy dönt, hogy szeretne vásárolni valamilyen pancsoló alkalmatosságot a nyári hónapokra, nagyjából két lehetősége van. Vagy a fémvázas medence javára dönt vagy egyéb, váz nélküli medencére esik a választása.

Ez előbbi mellett szól az érv, hogy jóval stabilabb lesz a szerkezete, jól bírja majd az ugrándozást és talán az extrémebb időjárási viszonyok sem tesznek benne akkora kárt, mint váz nélküli testvéreiben. Természetesen csomó más alkatrész is tartozik egy medencéhez, ha azt akarjuk, hogy egész nyáron zökkenőmentesen kiszolgálja a családot.

Ezek közé tartozik a tisztításra szolgáló szivattyú vagy a víz lefedésére szolgáló ponyva, ami meggátolja a szennyeződések vízbe jutását, valamint természetesen segíti a felmelegedését. Márpedig ez, vagyis a víz hőmérséklete egyáltalán nem mellékes szempont, hiszen ez a tényező befolyásolja leginkább, hogy mennyire lesz élvezetes a mártózás. A vízhőmérséklet független szokott lenni attól, hogy fémvázas medence van-e a birtokunkban, esetleg a másik típus.