Amint azt a megfigyelések mutatják, az utazók általában két típusra oszthatóak. Míg egyesek inkább a bőrönd használata mellett teszik le a voksukat, addig mások az utazótáskát részesítik előnyben. A választás az utazás módjától és annak időtartamától függ, ezért mindkét kiegészítőnek megvannak a maga előnyei.

Napjainkban a kézipoggyász igencsak népszerű, a merev vázának köszönhetően. Képes ellenállni a mechanikai igénybevételnek, az eséseknek, így az ilyen bőröndben lévő tárgyak védettek a sérülésektől. A gurulós változatok felettébb kényelmesek az üzletembereknek, akik szépen összehajtogathatnak benne egy vasalt öltönyt vagy inget, így az nem gyűrődik majd össze.

Miért választják sokan az ilyen típusú poggyászt? Ebben szerepet játszik a nagy kapacitása, az ütéseknek való ellenállása, a könnyű mozgatás, a számos mintázat és szín, a tartósság, valamint az, hogy biztonságosan szállíthatóak benne a törékeny tárgyak is.

Nagyobb tömegű csomag esetén a gurulós bőröndöt még a törékeny hölgyek is könnyedén képesek maguk után húzni. Ez mind jól hangzik, ugye? Akkor a bőrönd tényleg semmilyen hátránnyal nem rendelkezik? De igen! Ugyanis egy telepakolt poggyásszal meglehetősen nehéz lemenni a lépcsőkön.

Amíg az urak ezt a problémát egyedül is egyszerűen megoldják, addig a hölgyeknek, férfi útitárs hiányában, segítséget kell kérniük a járókelőktől. Kényelmetlen az is, ha egy félig tele lévő vagy üres bőrönd ugyanazokkal a méretekkel rendelkezik, mint egy jól megpakolt. S

okakat foglalkoztat az is, hogy milyen szempontok alapján kell a gurulós poggyászt kiválasztani. Ideális esetben ezek a modellek 3 darab fogantyúval rendelkeznek, amelyek közül az egyik behúzható és állítható hosszúságú. A másik kettő általában műanyagból vagy szövetből készül, sok esetben azokat fém szegecsekkel rögzítik.

Ez azért fontos, mert ezeket a poggyászokat nehéz teherhez tervezték, így a vékony szálakból varrt fogantyúk nem kényelmesek és rövid élettartamúak. A bőrönd kerekeinek szempontjából érdemes a fémet előnyben részesíteni, ami megbízhatóbb a műanyag változatoknál.