Az egyszerűbb villanyszerelési munkák a minimális szakismeret és a megfelelő szerszámok és kellékek megléte esetén házilag is elvégezhetőek. Az egyik ilyen az elektromos bojler bekötés elvégzése, de tisztában kell lenni vele, hogy szükség lesz a villamossági munka mellett, vízvezetési ismeretekre és munkálatokra is. A bojler bekötés megkezdése előtt ajánlatos figyelmesen elolvasni a berendezéshez mellékelt használati utasítást, mert nem mindegyik vízmelegítő ugyanolyan, hiszen adódnak apróbb eltérések. Általában a megvásárolt gép mellé járnak a nélkülözhetetlen tartozékok is, mint amilyen a függesztőhorog és a biztonsági szelep. Külön kell beszerezni a vízleeresztő szelepet, a csipke szalagot, a 2 darab lágyvízcsövet és a belső T menetes csatlakozót.

A bojler bekötés optimális módja az egyik üres fürdőszobai falra való telepítés. A biztonság érdekében nem ajánlott a zuhanyzó közelében elhelyezni a készüléket. A tartály rögzítését követően, a bojler bekötés legfontosabb fázisa következik, mégpedig a biztonsági szelep és a vízcsövek beszerelése. A leginkább kockázatos művelet az elektromos áram bevezetése, ehhez mindenképp a bojler bekötés céljából külön 220 V áramkörre, megszakítóra és egy földelt áramköri kábelre lesz szükség, végső fázisként pedig az ellenőrzés következik.

A fűtési rendszer karbantartása és felújítása egyszerűnek tűnik, de nem mindig az. Például nemcsak abból áll a radiátorcsere, hogy a régi fűtőtest eltávolítását követően felszerelésre kerül az új. Már csak azért sem, mert az átlagos háztartásokban nem áll rendelkezésre a művelet elvégzéséhez szükséges szerszám és kellék. Egyszerűbb és biztonságosabb a radiátorcsere abban az esetben, ha nem házilag kerül kivitelezésre, hanem szakemberre van bízva a feladat. A megfelelő modell kiválasztása is bizonyos fokú szakértelmet igényel, mivel a jelenlegi kereskedelmi kínálatban sokféle típus található ebben a termékkategóriában, mint például az öntöttvas, az acéllemez, a rozsdamentes acél és az alumínium.

Ezeknek a bekötési módja is különböző. Az öntöttvas alapú radiátorcsere nem egyszerű, ajánlott ezeket acéllemez fűtőtestre kicserélni. Viszont mindegyik radiátorcsere első lépése az, hogy meghatározásra kerül az új elem teljesítménye, valamint a kötések és a szelepek állapota. Az új radiátor felszerelése is szakértelmet igényel, többek között a termosztátok elhelyezésére is figyelemmel kell lenni. A fürdőszobában igen hasznos megoldás a törölközőszárításra is alkalmas és helyet szinte alig elfoglaló csőradiátorok beépítése a radiátorcsere alkalmával.