A mai világban már rengeteg olyan termékkel találkozhatunk, ami bizony egyes esetekben alaposan elgondolkodhat minket a beszerzést illetően. A biztonsági redőny kapcsán ez gyakorinak mondható. Erre a bizonyos latolgatásra pedig a legtöbb esetben nem más készteti az ügyfeleket, csupán az ár. Hiszen ki ne szeretné, hogy az otthona fel legyen szerelve ezzel a szerkezettel, ezáltal pedig meglegyen az esély az esetleges betörések kockázatát tekintve a minimálisra csökkenésre?

Nos, az összeget tekintve természetesen nem tehetünk konkrét kijelentéseket. Ugyanis teljesen szubjektív, hogy kinek mi számít magasnak, illetve mi az alacsony. Így a biztonsági redőnyöket illetően kategóriákat kell felosztanunk az ár-érték aránynak megfelelően.

Ez alapján megkülönböztetjük egymástól az alacsony, a közepes, a magas, illetve a prémiumkategóriákat. Magától értetődően, az alacsony kategóriába sorolható biztonsági redőnyöknek az ára a legcsekélyebb. Azonban ez műanyag modelleket rejt maga mögött, ami valljuk be, roppant rövid élettartammal rendelkeznek. A közepes biztonsági redőny kategóriába egy kicsit már jobban megbízhatunk.

Habár még ezek is készülhetnek műanyagból, strapabíróbbak társaiknál. Amennyiben tovább haladunk a ranglétrán, az alumínium példányokat oszthatjuk be a magas kategóriába. Ezek már feltolásgátlóval és UV szűrővel, vagy éppen hőszigeteléssel is felszerelhetőek. A prémium csoport már az egyedi gyártású biztonsági redőnyöket foglalja magába. Ezáltal az ügyfél határozhatja meg az alapanyagot, az esztétikát és az extra tulajdonságokat is.