A mai divat felkapta az egyedi tervezésű, absztraktnak is mondható ékszereket és kezdnek a régebbi fajták eltűnni a porondról. Azonban az old-shoolnak mondható bedugós fülbevaló rengeteg olyan előnyt tartalmaz, ami miatt újra fellendülhet a viselése.

Először is számba kell vennünk azt a tényt, hogy ez a fajta fülbevaló szinte mindenkin előnyösen mutat, legyen szó ovális, kerek vagy éppen szív alakú arcról. Ebből a fajtából is találunk bőven választékot, mintásakat, elegánsabb példányokat gyönggyel, valamint extravagáns darabokat. A bedugós fülbevaló egyik nagy előnye – amit sokan még nem is tudnak az érdeklődés hiánya miatt –, hogy roppant kényelmes.

A viselése során nem fogja lehúzni és kinyújtani a fülcimpánkat, nem fog beakadni a szabadon kószáló fürtjeinkben, valamint arra sincs esély, hogy valami kirántsa a helyéről. Ha olyan bedugós fülbevalót választunk, aminek rövid a szára, akár még aludhatunk is benne anélkül, hogy nyomjon, így egy délutáni szieszta során nem kell megszabaduljunk tőle.