Amikor közeledik a baba megszületése, sok mindenre van szükségünk a gondozásukhoz. Megjelenik a babakocsi, autósülés, kiságy, etetőszék és sokszor a baba utazóágy is. Néhány szülőnek kevés hely van otthon és úgy dönt, hogy lemond egyes termékekről vagy mással helyettesíti. Ennek a példának egy nagyon gyakori esete az utazóágy és a járóka, két nagyon hasonló, de eltérő és egymást kiegészítő felhasználási móddal rendelkező termék. A baba utazóágyat kifejezetten arra tervezték, hogy az otthonunktól távol aludjunk a kicsivel, például ha elutazunk vagy a másik lakásban hagyjuk, például a nagyszülőknél.

Négy fala van, amelyek közül általában kettő egy hálós ablakkal rendelkezik. A legtöbb modellnél a matrac két magasságban állítható: magasabban az első hónapokban és alacsonyabban, amikor már nagyobb lesz. A baba utazóágy általában tartalmaz egy játékrészt is különböző állatokkal, hogy a pici könnyebben el tudjon pihenni és el tudjon aludni. Kerekeket is tartalmazhat, hogy egyik helyiségből a másikba lehessen mozgatni.

A pelenkázó komód kötelező kiegészítő

Van azonban egy olyan termék, amiről nem szabad lemondani és minden anyukának szüksége van rá. A pelenkázó komód nemcsak a pakolás miatt szükséges, hanem ahogy a neve is utal rá, pelenkázni fogunk rajta. Minden csöppség egyedi és az, hogy milyen gyakran kell tisztába tenni, az napról napra változhat. Az általános aranyszabály, hogy milyen gyakran kell pelenkát cserélni: az újszülöttek esetében körülbelül 2-3 óránként, majd ahogy nőnek, egyre ritkábban.

Ebből az is következik, hogy nagyon sokszor szükségünk lesz a pelenkázó komódra. Amikor végre megérkezik az újszülött, minden az ölelésről és az iránta érzett szeretetről szól. A szülői lét ezen örömteli pillanatai mellett, persze kevésbé csillogó feladatok is járnak, mint például a nedves pelenkák cseréje. Ha nem szeretnénk a földön trükközni, akkor a pelenkázó komód fog megoldást hozni a családunk életébe, valamint a művelet végrehajtását is segíti, hiszen tökéletes magasságban tartja a picit.