A talajjavítás fontos beavatkozás

Hatékony talajjavítás

A folyamatos kertészkedés hosszútávon megviseli a talajt. A növényzetnek nélkülözhetetlen erőforrások, nyomelemek egy idő után elfogyhatnak a talajból, amit nem pótol a csapadék.

Ezért azt manuálisan, nekünk kell újra bevinni a talajba, a későbbi sikeres növénytermesztés érdekében. A talajjavítás évszádokra visszanyúló gyakorlati folyamat, amit hatékonyan el lehet végezni a föld rendszeres trágyázásával. Ahol sok állat él, ott sok trágya is keletkezik, amit a mai technológiával gyorsan el lehet teríteni az adott földön. Léteznek azonban már szintetikus és bio, előre gyártott és csomagolt, speciális, a talajjavítás céljára szánt készítmények. A műtrágya magas nitrogéntartalma az egyik létfontosságú nyomelem a növényeknek.

De tartalmaznak még fluort és nátriumot is. A talajjavítás tulajdonképpen tiszta kémia, ami a növényzet életben maradásához szükséges anyagok megfelelő keverékét hivatott rendelkezésre bocsájtani a gazdálkodóknak. A kertesontozes.hu honlapon számos ilyen jellegű készítményt talál, mindenféle célra.

Print Friendly, PDF & Email