Afghanistan

Miért kiemelkedők a fekete szén árak?

Fekete szén árak

Családfenntartóként alaposan be kell osztanunk minden forintot, ezért nem mindegy, hogy mibe fektetjük a pénzt, legyen szó bármiről. A lakás rezsiköltségének jelentős részét teszi ki a fűtés a téli szezonban. Ha ez nem távrendszerről működik, akkor pontosan tudnunk kell, hogy mit érdemes megvásárolni fűtőanyagként. A fekete szén árak időnként a megszokottnál is magasabbak lehetnek, de tudva a kalóriaértéket, minden tekintetben megéri az a befektetést. Legyen szó kazánról, cserépkályháról vagy éppen kandallóról, a hatásfok kiváló.

Csak rá kell dobnunk a parázsra és máris árad a kellemes meleg. A fekete szén árak főként a kitermelés költségessége miatt olyan nagyok. Tudnunk kell, hogy ez a típus található a legmélyebben a szénfajták közül, ezért nem egyszerű hozzájutni. A kitermelést és osztályozást követően, még az értékesítés előtt elveszíti a nedvességtartalmának jelentős részét, tehát azonnal kitűnően ég. A fekete szén árak kifizetésével biztosítjuk az otthonunkban a kellemes meleget, még a legnagyobb tél ideje alatt is.

Ha nem jut elegendő pénzünk erre, akkor van rá lehetőség, hogy egy olcsóbb alternatívát, a lignit szenet válasszuk. Erről a típusról ismeretes, hogy a sor legelső fokán helyezkedik el. Minimális üledék takarja, ezért a kitermelés során, gyorsan hozzá lehet férni. Még látszanak benne az eredeti faszerkezetek. Elég magas kéntartalommal rendelkezik és a fűtőértéke meg sem közelíti a feketeszenet. Általában a jól kiszáradt fával vetekszik. A lignit ettől függetlenül értékes fűtőanyag.

Megfelelő kazánokban vagy olyan tűzterekben, ahol megoldott a fokozott légbevitel és a keletkezett gázok gyors elvezetése, kivételesen jól feltárul a benne akkumulálódott hőenergia. Az ára is jóval kevesebb, ezért gyakran keresik. Többféle kiszerelésben és eltérő frakciókban kapható. Az osztályozott lignit azonnal megrendelhető a matrabrikett.hu oldalról. Amennyiben eddig még nem volt hozzá szerencsénk és kíváncsiak vagyunk a hatásfokára, akkor rendeljük meg bátran, először kisebb mennyiségben, hogy végezzünk egy tesztet, ami biztosan meggyőző eredményekkel zárul majd!

Print Friendly, PDF & Email