Afghanistan

Hőálló kesztyű a sérülések megelőzéséért

Néha kell a hőálló kesztyű

Néha kell a hőálló kesztyű

Sokszor fordult elő Önnel, hogy munkája során valahogy megégette magát? A megoldás egyszerűbb, mint gondolná, ugyanis a hőálló kesztyű felhasználásával elkerülheti a sebesülések nagy részét. Ma már a munkavédelmi ruhák használatát törvény szabályozza, de ne ezért, hanem teste épsége miatt használjon minden esetben védőfelszerelést!

Ha ezt mégis elmulasztja, feltehetően előbb-utóbb megsérül és ha a balesetnek nincs súlyosabb következménye, az égési sérülés biztosan kellemetlen, fájó érzéssel jár, ami a munkájának a minőségét is befolyásolja. A www.protectwear.hu weboldal, olyan hőálló kesztyűk modelleket ajánl Önnek, amelyek használatával az ilyen helyzeteket kerülheti el, vagy minimálisra csökkentheti.

Az anyagát tekintve, válogathat a vastag nomex, kevlar vagy aramid szálból kötött, pamut béléssel ellátott darabok között. A nomex és pamutszálas hőálló kesztyű egészen 350ºC-ig, míg a kevlar és aramid szálból készült 500ºC-ig nyújt igazán jó védelmet 15 másodpercig, közvetlen hőhatás alatt.

Print Friendly, PDF & Email